Виктория Георгиева, коментар за Tribune.bg Преди няколко дни се проведоха частични

...
Виктория Георгиева, коментар за Tribune.bg Преди няколко дни се проведоха частични
Коментари Харесай

Българска демо социалистическа партия

Виктория Георгиева, коментар за Tribune.bg
Преди няколко дни се организираха частични избори за кмет в община Нова Загора. Кнадидатът на ГЕРБ завоюва още на първи тур. Но в действителност не това е забавното. Зад претендента, заел втората позиция - Кремена Петрова, заедно сили обединили (я, получи се и рима) бяха Демократична България и Българска социалистическа партия. Така беше отразено и по медиите, това посочваха и графиките с резултатите. ДБ-БСП.

Не знам за какво, само че някак естествено в главата ми зазвуча от дълго време пропуснат рефрен от известната преди 90-те и емблематична за времето си ария:

Комунистите родината построяват,

комсомолците със тях строят.

Пионери, пионери!

Славен път ни чака – трудов път.

Комунисти, комсомолци, пионери

сме в един и същи строй.

Комунисти, комсомолци, пионери!

Заедно във труд и пердах.

(винаги във труд и бой) и тъй наречените

И до момента в който по-трудно можем да обвиним Българска социалистическа партия в някакво отклонение от декларираната идеология и политическа линия, Демократична България все по-усилено се самопретопява.

Българска социалистическа партия в никакъв случай не са казвали, че няма да се коалират с Демократична България. Демократична България го твърдеше неведнъж през годините. Не единствено това – през април предходната година, с едно от първите си оферти, Демократична България предложиха да се даде опция на Народното събрание със закон „ да се вкарват учредения за лустрация на лица, заемащи висши обществени длъжности, както и учредения за неизбираемост на претенденти за висши обществени длъжности, заради принаджелност към репрерсивните органи на тоталитарния режим, както и заради участие в управителни органи на комунистическата партия “, както и със закон да може да се вкарват периодически инспекции за честност на лица, заемащи висши обществени длъжности, както и учредения за освобождение от служба при непокриване на условията “. Подобни текстове предложиха и за държавната администрация.

После тематиката замря, а със съставянето на постоянно държавно управление, напълно угасна. И по какъв начин да е другояче, когато против това щяха да скочат, евентуално и да изоставен обединението, точно Българска социалистическа партия.

Да не забравяме и позитивното отношение към Мая Манолова за кмет на София, която беше брандирана като самостоятелен претендент, само че подкрепена от Българска социалистическа партия. Всъщност не се касае единствено за удряне на едно рамо от страна на Демократична България за втория тур против претендента на ГЕРБ Йорданка Фандъкова, каквито и до ден сегашен са оправданията на част от градската екс десница, а доста по-недалновидния отвод още преди първия тур да застанат зад имащия надалеч повече шансове от техния избранник (Борислав Игнатов) Борис Бонев.  

Данните от социологически организации също демонстрираха, че 16% от гласувалите на втори тур за Мая Манолова, са пристигнали точно от последователи на Демократична България. Мая Манолова пък върна жеста, като с помощта на нея и на Корнелия Нинова от Българска социалистическа партия, бяха определени районните кметове на ДБ в София. Пито-платено.

Демократична България си бяха харесали, а и още харесват Румен Радев. „ Зелените бяха излезли с публично известие в негова поддръжка преди втори тур на президентските избори. Самият претендент на обединението – Лозан Панов –  предизвести за следствията: „ Демократична България “ би направила същинско изменничество към гласоподавателите си, които имат вяра в идеята „ правосъдна промяна “, в случай че подмолно крои проекти да ръководи с госпожа Нинова, която даде всичко от себе си за безпрепятственото и дефинитивно завземане на правосъдната ни система. Днес рожбите на угоените паяци – Румен Радев и Бойко Борисов – играят етюди на сцената, до момента в който сценаристите зад кулисите, се смеят цинично на наивността ни. ”

Но измяната беше зародено надалеч по-рано, както призна след това и Радан Кънев, който съобщи, че е било неточност да не повдигнат политически претендент, а самостоятелния Лозан Панов. Още по-рано, през юли 2021г., в една от най-големите групи от симпатизанти на Демократична България („ Демократична България – последователи ”) във Facebook, се появи анкета „ Кой смятате, че би трябвало да бъде претендент за президент на „ Демократична България ”. След Иван Костов, на второто място се мъдреше не какъв да е, а Румен Радев. Анкетата към момента си стои в групата, та всеки, на който не му се има вяра, може да влезе и да я види. Зад Радев останаха Петър Стоянов, Стефан Тафров, Христо Иванов, Лозан Панов (което ненапълно изяснява за какво той се провали с гръм и трясък) и редица други, които се асоцират с вижданията на Демократична България, за разлика от Радев. Което не попречи обаче гласоподавателите, както и водачите на Демократична България, да се припознаят в Радев.

Част от причините на поддръжниците бяха (и те се виждат в мненията под анкетата): „ Не би трябвало да имаме претендент, тъй като хем се разпиляваме, хем рискуваме да станем като ГЕРБ, които получиха всички управляващи и по този начин се самоунищожиха ”; „ Радев повлече край, дано той да бъде ”; „ Докато в тази анкета попадат остарели муцуни, т.е. от статуквото, избирам Радев ”; „ Аз съм десен гласоподавател, само че в този момент имаме заслужен президент и може да го подкрепим. Той поведе митингите и ме изненада прелестно със служебното държавно управление. Сами нямаме никакъв късмет за президент ”, и така нататък

По време на самата кандидат-президентската акция на някои от шатрите на Демократична България, да вземем за пример тези пред СУ „ Сухопътни войски.Климент Охридски ”, НДК и бул. „ Витоша ”, се раздаваха брошури на Румен Радев, както потвърдиха получили ги.

Да не забравим и демонстрацията в поддръжка на президента „ против олигархичния модел на ръководство ” и акцията в президентството през юли 2020 година

Демократична България доста си харесват Бойко и Рашков. Както сподели Ивайло Мирчев, „ България не е имала по-добър вътрешен министър от Рашков ”. Надежда Йорданова също засвидетелства уважението си към Рашков, заявявайки, че ДБ биха го подкрепили да оглави Антикорупционната комисия. Малко преди нея Атанас Славов също съобщи, че Рашков е „ влиятелен експерт “.

Неизброими са пътите, в които Демократична България и Българска социалистическа партия са се колаборирали. По-точно – Демократична България се е присламчвало към Българска социалистическа партия. Та столетницата е във властта точно поради екс градската деница, която смирено наведе глава, с цел да може партията на Корнелия Нинова да реди политиката и постовете в България.

Но симбиозата сред Българска социалистическа партия и Демократична България е изцяло естествена, тя е генетично предопределена, тъй като вторите просто унаследяват столетницата, водачите им са деца и внуци на Партията-майка. Разбира се, съществува и идеологическата връзка – в способите, в разбиранията, в задачите.

Единственият забранен към момента въпрос, който стои пред двете партии, е името.  БДСП е сполучлив вид, като дешифровката би гласяла „ Българска демо социалистическа партия ”. Демо, като последна пробна версия, предшестваща стартирането пред необятна аудитория, в която са лимитирани и някои благоприятни условия на продукта.  Точно като в Демократична България и Българска социалистическа партия.

***

Виктория Георгиева е приключила " Реализация и подготовка на ТВ излъчвания " към Софийския университет " Св. Климент Охридски ", както и " Религията в Европа ", направление " Ислям ", още веднъж в СУ. Изучавала е и логика на психиката. Заместник основен редактор в " Ах, тези медии! ", редактор и създател в " Консерваторъ ", създател във вестник " Труд ".

Била е член на Студентски съвет при СУ, работила е като експерт маркетинг и реклама за водещи български компании.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР